Εκδηλώσεις 2019

Κοπή πίτας 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Σχηματάρι Βοιωτίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ,Πολλοί Τροβατιανοί και φίλοι έδωσαν βροντερό παρών στην εκδήλωση πάνω από 180 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Κόκκαλης λέγοντας :

Σεβαστέ πατέρα,  κύριοι δήμαρχοι, αγαπητοί χωριανοί, φίλες και φίλοι.

Ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου, σας καλωσορίζω στην 1η εκδήλωση του Συλλόγου μας για το νέο έτος 2019.

Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία , προσωπική και οικογενειακή γαλήνη.

Εμείς οι Τροβατιανοί, αγαπητοί συγχωριανοί, που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, αλλά και οι απανταχού Τροβατιανοί, έχουμε έναν κοινό συναισθηματικό δεσμό και μια κοινή αδυναμία : την αγάπη μας για το όμορφο χωριό μας.

Ως Σύλλογος προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο, να αναδείξουμε τις φανταστικές ομορφιές αλλά και την ιστορία του.

Ας αναφέρουμε με συντομία τις δράσεις του Συλλόγου :

  • Συμμετείχαμε ως Σύλλογος στο 6ο Φεστιβάλ « Χριστούγεννα στην πλατεία», ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τουΕμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τανάγρας , καθώς και των ενεργών Συλλόγων της περιοχής , παρασκευάζοντας τις τσιγαρίδες , ένα έθιμο του χωριού μας, προσφέροντάς τες στους παρευρισκόμενους.
  • Συνεχίζουμε εδώ στο Σχηματάρι το ταξίδι στα όμορφα μονοπάτια της πλούσιας παράδοσής μας, με μαθήματα παραδοσιακών χορών, με την χοροδιδάσκαλο κα Βασιλική Αραπίτσα.
  • Από την τράπεζα αίματος του Συλλόγου, βοηθήθηκαν αρκετοί συνάνθρωποί μας, που είχαν ανάγκη και χρειάστηκαν αυτό το πολύτιμο αγαθό. Θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι είναι σημαντικό όταν κάποιος συνάνθρωπός μας, χωριανός ή φίλος, κάνει χρήση αυτού του αίματος, αυτής της πολύτιμης βοήθειας, θα πρέπει να το αντικαθιστά οπωσδήποτε, ώστε να μπορούμε και εμείς στο μέλλον να το επιστρέψουμε στους συνανθρώπους μας.
  • Ανεμογεννήτριες. Ήδη εξελίσσεται σε «πονοκέφαλος» για τους κατοίκους της περιοχής μας ,Μ. Βραγγιανά , Άγραφα ,Τροβάτο ,για την Ευρυτανία γενικότερα και όχι μόνο.
  • Στην περσινή εκδήλωση είχαμε αναφερθεί σε ένα όνειρο. Στην ενεργοποίηση του Λαογραφικού Μουσείου Τροβάτου και στην βελτίωση και συντήρηση του μοναδικού σχολείου που υπάρχει.

Η επιθυμία , ο διακαείς πόθος των Τροβατιανών για την «αναγέννηση» του μοναδικού σχολείου στο Τροβάτο , πλέον παίρνει σάρκα και οστά , γνωστοποιώντας ότι υπάρχει πρόοδος των επισκευαστικών εργασιών , με γνώμονα τον αμέριστο σεβασμό στη ιστορία που περιβάλει το κτίριο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την προσφορά των  απαιτούμενων υλικών , τόσο του Δημάρχου Αγράφων κου Μπαμπαλη   Θεοδώρου ,όσο και του Δημάρχου Τανάγρας κου Περγάλια Βασιλείου.

 

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου , πιστεύουμε στην αμέριστη βοήθεια όλων των Τροβατιανών με οποιοδήποτε τρόπο ,χρηματικό ή οποιοδήποτε άλλο , προκειμένου να ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο άμεσα στο χωριό μας.

Το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού θα είναι στις 3 Αυγούστου 2019 ,ημέρα Σάββατο στο Τροβατιανό Αντάμωμα , στο πανέμορφο χωριό μας το Τροβάτο, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε, ώστε να περάσουμε αξέχαστες διακοπές. Μην λησμονούμε και τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ στις 4 Αυγούστου 2019 ,ημέρα Κυριακή.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα μας και να έρχεται στα σπίτια μας αλλά και η ιστοσελίδα μας να λειτουργεί αξιόλογα ,θα πρέπει όλοι μας να δίνουμε την ελάχιστη συνδρομή των 10 ευρώ τον χρόνο.

Σας υπενθυμίσουμε ότι μετά την κοπή της πίτας όποιος επιθυμεί θα υπάρχει η δυνατότητα φαγητού , ποτού και χορού , με κόστος 10 ευρώ ανά άτομο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χρήστου Παναγιώτη για την προσφορά των λουκάνικων και μέρος των κοτόπουλων καθώς και τις γυναίκες που πρόσφεραν τις πίτες( χορτόπιτες τυρόπιτες κ.λ.π.) για το τραπέζι φαγητού που θα ακολουθήσει

Στην συνέχεια το λόγο πήραν πρώτα ο Δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τανάγρας Περγάλιας Βασίλειος οι οποίοι ευχήθηκαν για το Νέο Έτος και δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες του Συλλόγου μας

Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον Πάτερ Βαλάντη τον οποίο και ευχαριστούμε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τον δήμο Τανάγρας ο Δήμαρχος Περγάλιας Βασίλειος ο Αντιδήμαρχος Δημητρίου Χότζιας Ηλίας , οι δημοτικοί σύμβουλοι Βρατσιώτης Νίκος , Κόκκαλης Γεώργιος , από τον Δήμο Αγράφων ο Δήμαρχος Μπαμπαλής Θεόδωρος , ο Αντιδήμαρχος Κίτσιος Γεώργιος , εκπρόσωποι των συλλόγων, Κουστέσας, Τριδέντρου, , Αγ Ιωάννη Θεολόγου Βραγγιανών, Δέντρου, Τερψιχόρης ,Αλιάρτου , Υψηλάντη ,Οινόης και Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λιβαδειάς , και φυσικά οι Τροβατιανοί και φίλοι.

Το ένα φλουρί που αντιστοιχούσε στο στρώμα, μια προσφορά της ELITE STROM την οποία και ευχαριστούμε θερμά, το κέρδισε ο Νταλλής Γεώργιος το δευτέρο φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα σταυρό το κέρδισε ο Νταλλής Νικόλαος

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο φαγητό και φυσικά χορός μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες με αμείωτο κέφι από όλους τους παραβρισκόμενους.

 

Καλή Χρονιά σε όλους.

Με τιμή το Δ.Σ. του συλλόγου Τροβάτου.