Εκδηλώσεις 2011

Η ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν και φέτος οι Τροβατιανοί  στο Τροβάτο την Ύψωση  Του Τιμίου Σταυρού, Πολιούχου και Προστάτη του χωριού, στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

Πλήθος πιστών από όλα τα γύρω χωριά (πάνω από 280 άτομα)  αλλά και από άλλα μέρη ήρθαν να προσκυνήσουν Την Χάρη Του και να ζητήσουν Την βοήθειά του.

Την παραμονή της γιορτής περίπου στις 7 μ.μ. τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός.

Την έναρξη του  έκανε ο  παπα-Ηλίας Νασιώκας και ο παπα-Πάνος Τσιώλης  χτυπώντας την καμπάνα, καλώντας έτσι τους πιστούς.

Τον εσπερινό παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Την ίδια μέρα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες βράζοντας την παραδοσιακή φασολάδα στα 2 καζάνια που θα προσφερθεί την επόμενη μέρα στους παρευρισκόμενους, καθώς και οτι άλλο χρειάζονταν.

Με το τέλος του Μέγα Εσπερινού και βγαίνοντας ο κόσμος από την εκκλησία προσφέρθηκε από τα μέλη του Συλλόγου ρέγγα ψητή και κρασί.

Οι ρέγγες που προσφέρθηκαν ήταν μια ευγενική προσφορά της Βασιλικής Παπαδοπούλου, το ψήσιμο ανέλαβε ο Κόκκαλης Νίκος που σαν μεγάλος ψήστης

εδώ το καλό πράμααααααα!!!!

τις έψησε τέλεια. Τους ευχαριστούμε και τους δύο μέσα από την καρδιά μας και νά’ ναι πάντα καλά.

Τα δύο καινούρια μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ανέλαβαν να τις καθαρίσουν

Τι να κάνουμε είμαστε νέοι στο Σύλλογο και σαν νέοι……

Όλοι όσοι παραυρέθηκαν στο ναό του Αγ. Δημητρίου εξέφρασαν τον θαυμασμό τους  για το έργο που γίνεται από την εκκλησιαστική επιτροπή  καθώς και για τις καινούριες τουαλέτες που χτίζονται, τονίζοντας πως όλοι μας πρέπει να

στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο βοηθώντας την εκκλησιαστική επιτροπή ώστε να τελειώσει αυτό το μεγάλο έργο.

Το βράδυ ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι  στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με  την υπέροχη φωνή του συγχωριανού μας Αλέκου Κάλλη και με τις μαγικές χορδές του  βιολιού του επίσης συγχωριανού μας Κώστα Καλογερογιάννη και υπό τον ήχο  του κλαρίνου έγινε ένα υπέροχο γλέντι.

Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία , το προσκύνημα στη Χάρη του Τιμίου Σταυρού, ακολούθησε Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Βαλκανικού Πολέμου και Αλβανικού Μετώπου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, στον

προαύλιο χώρο του ναού.

Στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν από το Δήμο Αγράφων  ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Μιχόπουλος Ευθύμιος

και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβάτου  Παναγιώτης Κουτσολάμπρος.

Μετά το τέλος και της αρτοκλασίας  τα μέλη του Συλλόγου έστησαν τραπέζια και καρέκλες κάτω από τα μεγάλα πλατάνια με τον παχύ ίσκιο και ένας ένας οι χωριανοί φίλοι και επισκέπτες περνούσαν για να πάρουν από ένα πιάτο φασολάδα ελιές χαλβά και ψωμί.

Εδώ ο ωραίος χαλβάς !!

Εχουμε και ωραίες ελιές κυρία!!

Πωπωπωπω τι έχουμε φτιάξει σήμερα!!!

Λίγο πιο πέρα σε ένα τραπέζι υπήρχε άφθονο κρασί όλα προσφορά του Συλλόγου.

Εδώ το καλό κρασί. Όλα είναι προσφορά του Συλλόγου

Από ότι φάνηκε άρεσε σε όλους η φασολάδα και αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν και δεύτερη μερίδα από τους δύο κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο ύ ς μαγείρους

Εφτασεεεε και η δεύτερη μερίδα!!

Η φασολάδα σας ήταν καταπληκτική  Μaster Sef

Παιδιά τελευταία μερίδα !!!

 απευθείας από το καζάνι που έκαναν περιοδεία ανάμεσα στον κόσμο.

Με την εκδήλωση αυτή κλείνει και η αυλαία του καλοκαιριού.

Όλοι ευχηθήκαμε και του χρόνου όλοι στο μέτρο και να προσκυνήσουμε  Τη Χάρη Του .