Εκδηλώσεις 2012

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΩΝ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Πραγματοποιήθηκε στο Ζαπάντι Αγρινίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τροβατιανών.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή  22  Ιανουαρίου στο μαγαζί του  συγχωριανού μας Καλογεράκη Χρήστου.

Πλήθος Τροβατιανών και φίλων (πάνω από 120 άτομα) έδωσαν το παρόν και αντάλλαξαν τις ευχές και τα χρόνια πολλά για το νέο έτος…

…Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Κουτσολάμπρος, ο οποίος καλωσόρισε τους

παρευρισκόμενους, λέγοντας πως η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου όπου ζει και είναι έντονο το Τροβατιανό στοιχείο.

Η απόφαση του Συλλόγου κάθε χρόνο η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας να γίνεται και σε διαφορετικό μέρος γίνεται  για μια ακόμη φορά πράξη.

Οι Τροβατιανοί είναι παντού και ο Σύλλογος προσπαθεί να τους αγκαλιάσει όλους.

Συνεχίζοντας είπε πως οι καταστάσεις που ζούμε σήμερα είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας και γιαυτό το λόγο και φέτος για δεύτερη χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου με την σύμφωνη γνώμη όλων των χωριανών αποφάσισε να μην γίνουν οι ετήσιοι χοροί στο Σχηματάρι και στο Αγρίνιο, παρά μόνο  το Τροβατιανό Αντάμωμα στο πανέμορφο χωριό μας στο Τροβάτο στις 4 Αυγούστου το οποίο σημειώνει τεράστια επιτυχία χάρη στην δική σας συμμετοχή και παρουσία.

Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους κτηνοτρόφους του χωριού μας που πρόσφεραν τα μισά αρνιά  για το περσινό Αντάμωμα και φέτος ελπίζουμε ότι η προσφορά τους αυτή θα είναι διπλάσια.

Στην συνέχεια τόνισε ότι ο πιο σημαντικός κρίκος για όλους τους Τροβατιανούς που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό είναι η εφημερίδα μας «Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ», η οποία για να συνεχιστεί στηρίζεται μόνο στην συνδρομή σας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ζητάμε από όλους την ελάχιστη συνδρομή, λέγοντας ότι « θέλουμε τα λίγα από τους πολλούς και όχι τα πολλά από τους λίγους».

Τόνισε επίσης με πολύ μεγάλη έμφαση σε όλους ότι όποιος χωριανός και φίλος θέλει να δίνει την συνδρομή του, πρέπει να την δίνει μόνο στα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και ταυτόχρονα να παίρνει και την απόδειξη για είμαστε όλοι σωστοί.

Κανένα άλλο πρόσωπο δεν είναι αρμόδιο για τις συνδρομές.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κατά καιρούς να δίνουν κάποιοι χωριανοί την συνδρομή τους  και  να μην γράφεται το όνομά τους στην εφημερίδα.

Γι’αυτό το τονίζω οι συνδρομές πρέπει να δίνονται μόνο στα μέλη του Δ.Σ.

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους Τροβατιανούς και φίλους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Πανευρυτανικό  Σύλλογο  Αιτωλοακαρνανίας Νταλλής Στράτος, από τον Σύλλογο Σαρακατσάνων από τον Σύλλογο Μοναστηρακίου και μέλη από άλλους Συλλόγους και ο πρώην δάσκαλος του χωριού μας Τσεργογιάννης Θεόδωρος.

Στην συνέχεια την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Πάτερ- Κοσμάς ο οποίος στο τέλος τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να έχουμε πίστη στο θεό για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και

πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε τις παραδόσεις μας και πάντα να είμαστε αγαπημένοι  και να ανταμώνουμε όπως και σήμερα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου.

Το τυχερό φλουρί στο οποίο το δώρο που αντιστοιχούσε ήταν ένας σταυρός ασημένιος το κέρδισε ο Βλαχάκης Νικόλαος .

Δείτε το σχετικό βίντεο από την ομιλία του προέδρου

Τέλος όλοι ευχήθηκαν καλή αντάμωση στο Τροβάτο στις  4 Αυγούστου στο Τροβατιανό Αντάμωμα.