Εκδηλώσεις 2006

ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το ετήσιο αντάμωμα των Τροβατιανών που διοργανώνει ο Σύλλογος μας κάθε καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 5 Αυγούστου στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων.

Από την παραμονή του ανταμώματος μέλη και φίλοι του συλλόγου καθάρισαν την πλατεία των Αγ. Θεοδώρων , κόβοντας τα χόρτα , βάφοντας τα παγκάκια και μαζεύοντας όλα τα σκουπίδια από το χώρο . Μικροί και μεγάλοι ,όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό , πρέπει να δείξουμε , ότι μπορούμε  και θέλουμε να ξανασμίξουμε και να μονιάσουμε το χωριό μας (το οποίο λόγο πολιτικών και προσωπικών αιτιών είναι χωρισμένο σε στρατόπεδα εμείς και εσείς) , το ωραιότερο χωριό στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων , κατά κοινή ομολογία επισκεπτών και φίλων .

Με σύμμαχο τον καλό καιρό διοργανώσαμε μια εκδήλωση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο χωριό μας. Πάνω από 800 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία τους . Ο σύλλογος είχε ετοιμάσει αρνιά σούβλας , ψημένα από τα καταστήματα  του χωριού , σαλάτες, φέτες, μπύρες, αναψυκτικά και κρασί , το οποίο φέτος είχε εμφιαλώσει σε ειδικό μπουκάλι , με ετικέτα που είχε φωτογραφία του χωριού και ποίημα αναφερόμενο σε αυτό ( όλοι στο τέλος πήραν από ένα μπουκάλι για ενθύμιο ) . Με την βοήθεια μελών του Δ.Σ. και φίλων του  συλλόγου ,  τους οποίους και ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους , καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε όλο αυτό τον κόσμο   που από νωρίς άρχισε να γεμίζει την φωταγωγημένη πλατεία των Αγ Θεοδώρων . Ο κόσμος ήταν τόσος που οι 800 καρέκλες και τα τραπέζια που είχε τοποθετήσει ο σύλλογος δεν φτάσανε και για αυτό το λόγο μαζέψαμε τις καρέκλες και τα τραπέζια από όλα τα μαγαζιά του χωριού ,  τα οποία και ευχαριστούμε.

 Στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου , μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. , καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους , τους ευχαρίστησε για  την τιμή που έκαναν στον Σύλλογο να βρίσκονται μαζί του , και τους ευχήθηκε να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά και να γλεντήσουν με την δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη στο τραγούδι από το χωριανό μας Αλέκο Κάλλη , στο κλαρίνο τον Αποστόλη Τζιαχρή και στο βιολί τον Κώστα Καλογερογιάννη . Η ορχήστρα ήταν δωρεάν προσφορά του συλλόγου.
Ήταν μαζί μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Ευρυτανίας ο Δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος, ο υποψήφιος Νομάρχης Ευρυτανίας Παπαδόπουλος Ιωάννης οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Μιχόπουλος Ευθύμιος και Παρθένης Πέτρος, ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου Κόκκαλης Νικόλαος ( ο οποίος παίρνοντας το λόγο μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Σχηματαρίου θα ενισχύσει το σύλλογο με το ποσό των 1.000,00 ευρώ) ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σχηματαρίου Δημητρίου Χότζιας Ηλίας , ο πρώην δήμαρχος Αγράφων και νυν υποψήφιος Κατσιφός Ευάγγελος, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Δήμου Αγράφων, Πρόεδροι και Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων.
Στην συνέχεια έκανε την εμφάνιση του το χορευτικό , αποτελούμενο από παιδιά του χωριού μας ντυμένα  με παραδοσιακές στολές , τις οποίες δανειστήκαμε από το Δήμο Σχηματαρίου και το σύλλογο Απανταχού    ·Πετριλιωτών τους οποίους και ευχαριστούμε . Το θέαμα ήταν υπέροχο . <<Πρώτη φορά είδαμε τσολιάδες στο Τροβάτο >> είπε ο παπά Πέτρος Νταλλής .Τα παιδιά παρότι ήταν από διαφορετικά μέρη ( από Θήβα ,από Σχηματάρι, από Πέλλα, από Οινόη , από Κάστρο κ.λ.π.) παρουσίασαν ένα θέαμα άξιο συγχαρητηρίων . Ελπίζουμε του χρόνου στο Αντάμωμα να έχουμε ακόμη πιο πολλά δικά μας παιδιά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας . Τελειώνοντας το χορευτικό , το οποίο καταχειροκροτήθηκε , η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά που έριξε ο σύλλογος .Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του συλλόγου .

Η συνέχεια ανήκε στον κόσμο . Χορός , γλέντι  , κέφι  , με έντονη την παρουσία της  νεολαία μας, ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας , μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .

Φεύγοντας το πρωί ευχηθήκαμε και του χρόνου να είμαστε όλοι στο μέτρο να ανταμώσουμε και πάλι στην ίδια πλατεία φέρνοντας ακόμη πιο πολλούς φίλους και γνωστούς να γνωρίσουν την Τροβατιανή φιλοξενία

Το Δ..Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί από βάθος καρδιάς όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο για να γίνει αυτό το ανεπανάληπτο Αντάμωμα που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχε τέτοια επιτυχία.