Εκδηλώσεις 2010

Χορός 13 Φλεβάρη 2010 Καινούργιο Αγρινίου

Pinterest LinkedIn Tumblr

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο Καινούριο Αγρινίου ο δεύτερος ετήσιος χορός των Τροβατιανών. Η εκδήλωση έγινε στο κοσμικό κέντρο «ΧΑΡΑΥΓΗ» το οποίο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο (450 άτομα) οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι το πρωί…

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Κουτσολάμπρος Παναγιώτης λέγοντας πως γίνετε μεγάλη προσπάθεια από όλους τους Τροβατιανούς ώστε να μάθουν τα παιδιά μας τις ρίζες τους τρανή απόδειξη είναι η μεγαλειώδη παρουσία όλων των Τροβατιανων  σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου και σε λίγο καιρό που θα γίνουν οι συνενώσεις των δήμων σας θέλουμε δίπλα μας.

Στη συνέχεια τον λόγω πήρε ο δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος λέγοντας πως είμαστε αναγκασμένοι να επιμείνουμε για το όνομα Αγραφα γιατί είναι η ιστορία μας και οι αξίες μας και πως όλοι πρέπει να το φωνάξουμε αν χρειαστεί. Αναφέρθηκε στην απόφαση του δήμου να γίνει η πλακόστρωση στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων όπως και σε συνεργασία με τον σύλλογο να γίνει η φωταγώγηση της πλατείας και γενικά ότι έχουμε συζητήσει θα προσπαθήσουμε να γίνει πράξη. Τελειώνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά.

Στην συνέχεια έγινε απονομή βραβείων στα παιδια που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Χαρδαλιά Γεώργιο.

Τον χορό ξεκίνησε ο Δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος με τους άλλους επισήμους και μέλη του συλλόγου.

Η καλή ατμόσφαιρα και η όρεξη για γλέντι και χορό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας. η υπέροχη  φωνή του συγχωριανού μας Αλέκου Κάλλη και η γλυκειά φωνή της Μαρίτσας Βλαχοδήμου άναψαν το κέφι μέχρι το πρωί.

Το κέφι άναψαν ακόμη περισσότερο μερικοί Τροβατιανοί ντυμένοι μασκαράδες και στο πνεύμα της Αποκριάς μπήκαν στο μαγαζί ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους για χορό με αποτέλεσμα να προκληθει το αδιαχώρητο στην πίστα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:  ο Δήμαρχος Αγράφων Μπούρας Χρήστος o Αντιδήμαρχος Αγράφων και χωριανός μας Μπακοδήμος Ανδρέας ο δημοτικός σύμβουλος Αγράφων Γαντζούδης Κώστας, ο Αντινομάρχης Πειραιά Καρράς Κων/νος, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καρράς Γεώργιος, ο σύμβουλος του δήμου Θεστιαίων Μυζήθρας Παναγιώτης, ο πρών βουλευτής Ευρυτανίας Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο προιστάμενος 2 γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αγρινίου,Μπεκιάρης Χρήστος, ο Συνταξιούχος Δάσκαλος του Χωριού μας Τσεργογιάννης Θεόδωρος. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγρινίου και συνταχιούχος δάσκολος του χωριού μας Χαρδαλιάς Θωμάς  και  από τον σύλλογο Μυρίκης ο Λέρης Λάμπρος    επιστολή έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας Καρανίκας Ηλίας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Τροβατιανούς και φίλους που συνετέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης και ευχόμαστε και του χρόνου όλοι στο μέτρο.