Εκδηλώσεις 2017

Τροβατιανό Αντάμωμα 2017

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στην πανέμορφη πλατεία Των Αγίων Θεοδώρων Τροβάτου,
πραγματοποιήθηκε το 37ο Τροβατιανό Αντάμωμα.
Η ζωντάνια, ο παλμός, το αστείρευτο κέφι όλων των…
…χωριανών και φίλων, (πάνω από 900 άτομα), έδωσαν για μια ακόμη φορά το μήνυμα, ότι το Τροβατιανό Αντάμωμα, είναι ένα από τα καλύτερα τουλάχιστον στο νομό Ευρυτανίας.

Από την παραμονή του ανταμώματος, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου, με την μεγάλη βοήθεια πολλών χωριανών, έκαναν ότι ήταν δυνατόν, ώστε η βραδιά αυτή να είναι μια ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση, για όλους.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τροβάτου, Κόκκαλης Λάμπρος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη και έθιμά μας και οτι μόνο όλοι μαζί μπορούμε.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος λέγοντας οτι το Τροβάτο και ο σύλλογος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουν και αυτό είπε χαρακτηριστικά φαίνεται περίτρανα. Τόνισε επίσης οτι θα είναι κοντά και σε συνεργασία για οτι καλύτερο. Ευχαρίστησε επίσης τον δήμαρχο Τανάγρας Περγάλια Βασίλειο για την βοήθειά του προς τον σύλλογο αλλά και για την παρουσία του. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τανάγρας Περγάλιας Βασίλειος, ο οποίος τόνισε οτι τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Τροβάτου αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνουν και είναι καθήκον δικό μας να συνεργαζόμαστε για ένα  καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ακολούθησε  η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών, με αναμνηστικές πλακέτες, που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν την σκυτάλη πήρε το μικρό χορευτικό του σύλλογο, όπου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν με λεβεντιά τραγούδια του τόπου μας, παίρνοντας το  πιο θερμό χειροκρότημα.
Ακολούθησε το σκετσάκι, με θέμα μια καθημερινή μέρα στο σχολείο, θύμισε σε πολλούς παλιές στιγμές από το παρελθόν αλλά και σκόρπισε άφθονο γέλιο και κέφι, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το  μεγάλο χορευτικό του συλλόγου που χόρεψε με λεβεντιά και χάρη, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.
Ο καταπληκτικός Γιάννης Γκόβαρης πλαισιωμένος από τους καταξιωμένους τραγουδιστές  Άρη Ντίνα, Αντριάνα  Μόκα που για πρώτη φορά ήρθαν  στο χωριό μας άφησαν άριστες εντυπώσεις, και μαζί με την δικιά μας  Πόπη Καραμπά, κράτησαν το κέφι και τον χορό μέχρι το πρωί.

Η παρουσία της νεολαίας στο φετινό Αντάμωμα στο χωριό μας ήταν καταπληκτική που με το αστείρευτο κέφι τους δεν σταμάτησαν να χορεύουν ούτε λεπτό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τον Δήμο Αγράφων  ο δήμαρχος Αγράφων κος Μπαμπαλής Θεόδωρος,ο Αντιδήμαρχος Μάκκας Απόστολος ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τροβάτου Τσιτσικάος Χρήστος από τον Δήμο Τανάγρας ο δήμαρχος Τανάγρας κος Περγάλιας Βασίλειος ,η αντιδήμαρχος Νίκα Μαρία οι δημοτικοί σύμβουλοι Δριχούτης Διομήδης , Βρατσιώτης Νικόλαος , Κόκκαλης Γεώργιος , Σταμάτης Σπύρος  ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Δερβενοχωρίων  Σαμπάνης Ιωάννης, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Σχηματαρίου Καραγκούνης Γεώργιος  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου Καρδίτσας Σαλαγιάννης Αντώνης, πρόεδροι και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτ/νίας, Κουστέσας, Βραγγιανών, Επινιανών,  Τριδέντρου, Αγράφων, Τερψιχόρης Σχηματαρίου, και Δέντρου.

Ξεχωριστή θέση φέτος είχε το περίπτερο του Πολιτιστικού Συλλόγου ,παρέχοντας διάφορα εκθέματα-αναμνηστικά ,απεικονίζοντας διάφορα θέματα του χωριού μας,.Ήταν, κατά κοινή ομολογία, κάτι ξεχωριστό, και πολλοί χωριανοί και φίλοι στήριξαν αυτοί την προσπάθεια

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς , όλους τους Τροβατιανούς και φίλους που με μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά βοήθησαν τα μέγιστα για αυτή την καταπληκτική βραδιά, και μας τίμησαν με την συγκλονιστική παρουσία τους.

Και του χρόνου όλοι στο μέτρο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου