Εκδηλώσεις 2009

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009

Pinterest LinkedIn Tumblr

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Αγ. Αθανασίου του πανέμορφου χωριού μας στο Τροβάτο.

Παγιώνετε μια δραστηριότητα, παίρνοντας τα χαρακτηριστικά ενός αθλητικού τοπικού θεσμού, που από ότι φαίνεται την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

Η 4η Αυγούστου 2009, ημέρα Τρίτη, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους Τροβατιανούς.

Οι αφίσες που τοιχοκολήθηκαν καλούσαν όλους τους χωριανούς κάθε ηλικίας από 10 ετών μέχρι 110 ετών να συμμετάσχουν.

 

 

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, μέλη του Συλλόγου μαζί με μια ομάδα παιδιών, ανεβασμένοι στην καρότσα ενός  αγροτικού αυτοκινήτου, φρόντισαν να το διαλαλήσουν σε όλο το χωριό, ανακοινώνοντας  με την ντουντούκα για το τουρνουά ποδοσφαίρου που θα γίνει στο γήπεδο του Αγ. Αθανασίου.

Επίσης  φρόντισαν τον στολισμό, από την προηγούμενη μέρα, του γηπέδου  για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Ακόμη τοποθετήθηκε τηλεόραση για τους φιλάθλους για τον αγώνα του Παναθηναϊκού.  Έτσι  όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν  στο γήπεδο.

Παιδιά από όλο το χωριό προσέρχονταν στο χώρο με κάθε τρόπο.

Σε λίγη ώρα στο γήπεδο βρίσκονταν πάνω από 250 άτομα. Οι φωνές των παιδιών αντηχούσαν από άκρη σε άκρη, δείχνοντας την χαρά τους για το αθλητικό γεγονός. Τα πειράγματα μεταξύ τους έδιναν και έπαιρναν. Από την μεγάλη αυτή γιορτή δεν μπορούσε να λείψει και ο Αντιδήμαρχος Αγράφων  Μιχόπουλος Ευθύμιος ο οποίος πήρε μέρος στον αγώνα με τους βετεράνους και ήταν καταπληκτικός.
Στην μια μεριά του γηπέδου στήθηκαν 2 τραπέζια ώστε να μοιραστούν οι στολές (μπλουζάκι και σορτσάκι αθλητικό), μια ευγενική προσφορά από τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ του ΤΟΥΡΝΟΥΑ Αβράμπο Γεώργιο Κάβα ποτών με έδρα την Θήβα και Ε.Λ.Ι.Ν. Αφοι Κόκαλλη  πρατήριο υγρών καυσίμων με έδρα το Σχηματάρι τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ για αυτή τους την προσφορά, και έτσι συγκροτήθηκαν οι ομάδες από όλες τις ηλικίες.
Η θριαμβευτική είσοδο των ομάδων στο γήπεδο για την έναρξη του τουρνουά συνοδεύτηκε από το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που για μια φορά ακόμη ήταν συγκλονιστικό.

Διαιτητής ορίστηκε μετά από κλήρωση ο Δημήτρης Φίλος, με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.

Το «άγχος και η ένταση των προπονητών» μεγάλο. Ζούσαν τον αγώνα, δίνοντας οδηγίες στους παίχτες τους για να νικήσουν.

Και ενώ η μάχη συνεχίζονταν στο γήπεδο, στην άκρη του γηπέδου όπου είχε στηθεί η ψησταριά  ξεκινούσε μια άλλη “μάχη”. Η μάχη για το πώς θα ψηθούν 700 σουβλάκια. Το ψήσιμο ανέλαβαν οι επαγγελματίες ψήστες  Μαγγόγιας  ΤζίμηςΑβράμπος Γιώργος, Σάλτης Θανάσης κ.α.
Σε λίγα λεπτά γύρω από την ψησταριά γινόταν πανικός.

Πραγματικός «σουβλακοπόλεμος»

‘’Εδώ το καλό σουβλάκι’’, φώναζαν οι ψήστες και όσο η μυρωδιά απλωνόταν τόσο πλησίαζαν οι μικροί μας φίλοι για να πάρουν το μερίδιό τους.

Μεγάλες συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα πρόσφερε ο αγώνας των βετεράνων.

Μετά το τέλος των αγώνων έγινε η απονομή μεταλλείων σε όλες τις ομάδες καθώς και απονομή των κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες.

Την ώρα που οι νικήτριες ομάδες σήκωναν τα κύπελλα ο Τροβατιανός ουρανός φωταγωγήθηκε από τα βεγγαλικά της νίκης δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα.

Μετά το τέλος της απονομής ακολούθησαν χοροί και τραγούδια προσφορά από τον Μαργώνη Θανάση με τα ηχητικά του και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αίτημα όλων, τόσο των μελών του Συλλόγου όσο και των συγχωριανών μας είναι η ηλεκτροδότηση και η φωταγώγηση του γηπέδου του Αγ. Αθανασίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύμμαχοι στο δίκαιο αίτημά μας θα είναι τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Τοπικό Συμβούλιο. 
Άλλωστε η παρουσία και η θετική δράση του αντιδημάρχου Αγράφων το αποδεικνύει περίτρανα. 
Επίσης μην λησμονούμε την θετικότητά του, στα ζητήματα που συζητήθηκαν για το γήπεδο  και ότι πρέπει να φροντίσουμε όλοι, ώστε να συνεχιστεί αυτός ο θεσμός με πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί όχι να κατασκευαστεί ένα γήπεδο 5χ5, με την βοήθεια όλων των φορέων, φίλων και συγχωριανών μας.

Τέλος να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον υπέροχο αυτό Τροβατιανό λαό, όπου στηρίζει κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται, απανταχού παρουσίας Τροβατιανών και στα μέλη  του Πολιτιστικού Συλλόγου ,που με τον μεγάλο τους ενθουσιασμό και ζήλο διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση.

Οι Ομάδες και αποτελέσματα

Ομάδες των μικρών αγοριών   

ΚΑΒΑΚΙΑ      –     ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

1                           0

προπονητής Αβράμπος Νίκος

Τμήματα παίδων 

Έχουμε   :

Αποψη   1                 Αμίγκο   Για Όλα                         4

προπονητές  Θεοδωρακάκος (Κάκος)     Γεώργιος                 Χαρδαλιάς Κωστής

Ομάδες κοριτσιών

Αμαζόνες  – Ανίκητες  

      0                           1

προπονητές     Αβράμπος Γεώργιος  (ντερέκι)                  Τόμης Καλογερομήτρος      

Ομάδες γυναικών 

Τσαπερδόνες  – Σουσουράδες

           1                                   3

προπονητές       Λίτσα Κόκκαλη σύζ. Λάμπρου                     Χαρδαλιάς Κωστής (διπλοθεσίτης)

Ομάδες Βετεράνων

προπονητές αυτοί δεν χρειάστηκαν

ΑΠΑΝ  ——————–ΚΑΤ

Εδώ το σκόρ δεν έχει σημασία.

Το Τουρνουά Ποδοσφαίρου είναι  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΟΒΑΤΟΥ.