Εκδηλώσεις 2007

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ – Γράφει ο Πολύζος .Γ. Παναγιώτης

Pinterest LinkedIn Tumblr

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συλλόγου μας , η ετήσια συνεστίαση του αποτελούσε σημαντικό κοσμικό γεγονός για όλους τους χωριανούς μας. Ήταν πάντοτε μια καλή ευκαιρία χωριανοί και συγγενείς να βρεθούμε μεταξύ μας ( κάτι που στις μέρες μας δυστυχώς κατάντησε πολυτέλεια ) να μιλήσουμε , να φάμε , να πιούμε ένα ποτήρι κρασί , να χαρούμε και να χορέψουμε  μαζί.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά φέτος με την πρώτη συνεστίαση του συλλόγου μας για το 2007 στις 27 Ιανουαρίου  .Με πρωταγωνιστές τους Τροβατιανούς της Βοιωτίας , χωριανοί μας από την Αττική , την Καρδίτσα και την Αιτωλοακαρνανία , έδωσαν το παρόν σε μια μεγάλη και πολύ επιτυχημένη γιορτή , από αυτές που το Δ.Σ του συλλόγου μας αποδείχτηκε πως ξέρει να διοργανώνει  Μια γιορτή από αυτές που δεν θέλεις να τελειώσουν.

Η τεράστια αίθουσα του κέντρου μόλις και μετά βίας χώρεσε τους πλέον των 700 Τροβατιανών και φίλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Την εκδήλωση ξεκίνησε το χορευτικό αποτελούμενο από παιδιά του χωριού μας .Για άλλη μια φορά καμαρώσαμε τα βλαστάρια μας ντυμένα με Σαρακατσάνικες παραδοσιακές ενδυμασίες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Ήταν πολύ συγκινητικό .

Στη συνέχεια το Δ.Σ αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους , βράβευσε όλα τα καταγόμενα από το χωριό μας παιδιά , που τις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι. της χώρας .Ήταν μια αξιέπαινη χειρονομία του Συλλόγου μας που συνέβη για πρώτη φορά. Καλό πτυχίο σε όλα τα παιδιά .

Από τους Δημοτικούς μας παράγοντες του Δήμου Αγφράφων έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος μας  Κο  Μπούρας  Χρήστος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κο Μιχόπουλος Ευθύμιος .Από το τοπικό μας συμβούλιο του Τροβάτου ο Κο Ηλίας Καλογερογιάννης . Ο Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του ,ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τους Τροβατιάνους που στις εκλογές τον εμπιστευτήκαν για μια ακόμη τετραετία . Τελειώνοντας τόνισε πως οι εκλογές τελείωσαν και από εδώ και πέρα όλοι μαζί θα πρέπει να εργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των χωριών και του Δήμου Αγράφων συνολικά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Κο Γεωργίου Ευάγγελος , ένας άνθρωπος που έμπρακτα έχει μέχρι σήμερα βοηθήσει το Σύλλογο μας , το χωριό μας και το Δήμο Αγράφων . Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές της Ν.Δ. Κο Γιαννάκης Μιχάλης και του Π.Α.Σ.Ο.Κ.  Κο Ακριβάκης Αλέξανδρος και Κο Τόγιας Βασίλειος  ,ο Νομαρχιακός Σύμβουλος  Βοιωτίας Καράμπελας Ιωάννης , οΓενικός Δ/ντης του λογηστηρίου του κράτους Φούκας Ελευθέριος καθώς και μέλη  Πολιτιστικών Συλλόγων Περτιλιωτών , Βραγγιανιτών , Δενδριωτών ,Κουστέσας ,Επινιανών και Σαρακατσαναίων Θηβών.

Στο σερβίρισμα το προσωπικό του καταστήματος εξυπηρετικότατο , τα εδέσματα εξαιρετικά και το κρασί έρευσε άφθονο .Στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της βραδιάς ή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τραγουδιστή τον συγχωριανό μας Αλέκο Κάλλη ανέβασε το κέφι στα ύψη . Στην ευρύχωρη πίστα του κέντρου πολυάριθμες παρέες χόρεψαν με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες .

Για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου η υπέρ προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. είχε θεαματικά αποτελέσματα .Εξακόσια πενήντα δώρα συγκεντρώθηκαν για την λαχειοφόρο .Όλοι οι λαχνοί πουλήθηκαν με αξιόλογο όφελος για το Σύλλογο.

Ευχάριστο θέαμα παρουσίαζε το ντεκόρ της αίθουσας με τα εκατοντάδες αιωρούμενα πάνω από τα τραπέζια λευκά και κόκκινα μπαλόνια με το όνομα από τη μια πλευρά του Συλλόγου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΟΒΑΤΙΑΝΩΝ  και από την άλλη το όνομα της χορηγού εταιρείας   « ΤΟΥΟΤΑ ΔΡΟΜΕΑΣ » Θήβα – Λιβαδειά . Πολλοί φεύγοντας τα πήραν μαζί τους για ενθύμιο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Συλλόγου μας. Μακάρι να είμαστε όλοι καλά και να απολαμβάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις .