Εκδηλώσεις 2009

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  25 Ιανουαρίου 2009 με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Τροβάτου στο Λιοντάρι Καρδίτσας.

Πάρα πολλοί Τροβατιανοί (100 άτομα περίπου) ανταποκρίθηκαν  και έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Tην  εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. υπουργός και βουλευτής Σαλαγιάννης Νίκος, ο Δήμαρχος Ταμασίου κος Mόσχος   Βασίλειος , ο Σαλαγιάννης Παναγιώτης ο συγγραφέας του βιβλίου                «ΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ», καθώς και πρόεδροι Συλλόγων της περιοχής…

….Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τροβάτου Παναγιώτης Κουτσολάμπρος, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου, γίνεται η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Λιοντάρι Καρδίτσας, δίνοντας το στίγμα ότι οι Τροβατιανοί  είναι πολλοί και διαμένουν σε διάφορες  περιοχές της Ελλάδας, γι’ αυτό αποφασίσαμε κάθε χρόνο  η εκδήλωση αυτή θα γίνεται και σε διαφορετική περιοχή.

Ανέφερε επίσης πως αν και τα εμπόδια ήταν πολλά για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης λόγω των κινητοποιήσεων των Αγροτών, δεν πτοηθήκαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε κοντά σας.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο Σαλαγιάννης  Νίκος  ο οποίος εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του κόσμου, είπε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν ζωντάνια, δένουν και ενισχύουν τις σχέσεις των Τροβατιανών.

Αναφέρθηκε στο βιβλίο «ΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»  τονίζοντας πως είναι ένα βιβλίο για την ιστορία του χωριού μας και πως πρέπει κάθε Τροβατιανός και όχι μόνο  να το έχει στην βιβλιοθήκη του.

Τέλος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ του Συλλόγου για την έντονη δραστηριότητά του και για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στον τόπο.

Μετά τον Νίκο Σαλαγιάννη πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ταμασίου  Βασίλειος Μόσχος τονίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή τόσο για τον ίδιο αλλά και για το Λιοντάρι που γίνεται αυτή η εκδήλωση και ότι είναι η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς.

Αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Συλλόγου , και στο βιβλίο του Σαλαγιάννη Παναγιώτη λέγοντας σήμερα πληροφορήθηκα για το βιβλίο  του και πως τέτοιες ενέργειες  και δραστηριότητες είναι αξιέπαινες  Εμείς σαν Δήμος  είμαστε ανοιχτοί  και συνεργάσιμοι για να προγραμματίσουμε μια παρουσίαση του βιβλίου στον Δήμο μας, γιατί τέτοια βιβλία προωθούν τις παραδώσεις μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας  .

Τελευταίος  πήρε το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου «ΤΟ ΤΡΟΒΑΤΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»  Σαλαγιάννης Παναγιώτης  λέγοντας πως είναι χαρούμενος και συγκινημένος που βρίσκεται στον τόπο που μεγάλωσε κοντά σε συγγενείς και φίλους.

Αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να το γράψει και κλείνοντας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το Σύλλογο για την βοήθειά του ώστε να προωθηθεί το βιβλίο και να γίνει γνωστή η ιστορία του χωριού μας σε όλους τους Τροβατιανούς και φίλους.

Aκολούθησε η κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο πατέρας Ιωάννης που είναι και ο εφημέριος του Λιονταρίου

Στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Σαλαγιάννης παρέμεινε για αρκετή ώρα στην θέση του υπογράφοντας σχεδόν όλα τα βιβλία που προμηθεύτηκε ο κόσμος εκείνη την ημέρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και κυρίως του Τροβατιανούς της περιοχής για την  πρωτόγνωρη φιλοξενία τους.