Εκδηλώσεις 2010

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Pinterest LinkedIn Tumblr
Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας είναι και η Κοίμηση τής Θεοτόκου η οποία γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου.
Η μεγαλύτερη, κάθε καλοκαίρι, θρησκευτική γιορτή  στην “καρδιά” των διακοπών, «το μικρό Πάσχα των Ελλήνων» όπως λέγεται, έδωσε  την ευκαιρία σε πολλούς χωριανούς μας  να βρεθούν στο μοναστήρι της Κοίμησης Της Θεοτόκου Τροβάτου, στον οικισμό του Αγ. Αθανασίου…
Ο μεγαλοπρεπείς στολισμός της εκκλησίας  και του προαύλιου χώρου που έγινε την παραμονή στον Εσπερινό από την εκκλησιαστική επιτροπή και από αρκετούς πιστούς, αλλά και η αθρόα προσέλευση των πιστών  καθώς και η ηλιόλουστη μέρα έδωσαν λάμψη στο μεγάλο θρησκευτικό γεγονός της ημέρας. Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρόσφερε στους πιστούς καφέ, τσίπουρο και λουκούμι για το καλό.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρθούμε στη ζημιά που έγινε στον δρόμο προς το μοναστήρι της Παναγίας.

Λίγα μέτρα πριν την εκκλησία ο δρόμος υποχώρησε προφανώς από την διάνοιξη του δρόμου προς τον Αγ. Θεόδωρο και έτσι η διέλευση οχημάτων είναι αδύνατη. Θα παρακαλούσαμε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς του τόπου να σκύψουν και να λύσουν αυτό το πρόβλημα ώστε ο δρόμος να φτιαχτεί και να μην παραμεληθεί μιας στο χωριό μας πήγε και άσφαλτο.