Εκδηλώσεις 2015

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Τροβατιανών

Pinterest LinkedIn Tumblr

Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και σε εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Τροβατιανών την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στο Σχηματάρι και στο μαγαζί του συγχωριανού μας Κόκκαλη Γεωργίου. Για μια ακόμη φορά η…

…παρουσία των Τροβατιανών ήταν συγκλονιστική (πάνω από 170 άτομα) με αποτέλεσμα να γίνει στην αίθουσα από νωρίς το αδιαχώρητο. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κόκκαλης Λάμπρος , ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους

Τροβατιανούς και φίλους για την συγκλονιστική παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και γαλήνη στις οικογένειές τους.

Οι προσπάθειες όλων των φορέων είπε ο πρόεδρος ώστε το χωριό μας να αποκτήσει τον δικό του ιερέα φαίνεται ότι καρποφόρησαν . Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 ήταν προγραμματισμένη η χειροτονία ιερέα στο Τροβάτο και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε, τελικά η χειροτονία θα γίνει στο Καρπενήσι μέσα στον Φεβρουάριο. Τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός για το χωριό μας και τους κατοίκους του.

Αναφέρθηκε επίσης στην τράπεζα αίματος  του συλλόγου που μας περιμένει να προσφέρουμε λίγο αίμα για τον συνάνθρωπό μας καθώς και την συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για το ράψιμο παραδοσιακών φορεσιών.

Πρέπει και επιβάλετε τόνισε χαρακτηριστικά να είναι κοντά ο ένας στον άλλον γιατί μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τα σημερινά προβλήματα.

Εμείς από την μεριά μας με τις διάφορες δραστηριότητες ( κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, το καλοκαιρινό αντάμωμα, η γιορτή του τιμίου Σταυρού, το τουρνουά ποδοσφαίρου, με την έκδοση της εφημερίδας μας με την έκδοση του ημερολογίου κ.α.) κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να σμίγουμε για να κάνουμε πιο ισχυρό τον κρίκο επικοινωνίας μας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τανάγρας κ. Περγάλιας Βασίλειος, ο

ποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου για την πρόσκλησή του στην εκδήλωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι κοντά στον σύλλογό  μας και τα μέλη του και θα βοηθήσουμε από την μεριά μας όσο μπορούμε για το ράψιμο των παραδοσιακών φορεσιών αλλά και σε αρκετά άλλα θέματα.

Στην συνέχεια ο πάτερ Γεώργιος ξεκίνησε την δοξολογία και τον αγιασμό.

Στο τέλος του αγιασμού αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό γεγονός  της χειροτονίας του ιερέα στο Τροβάτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι οι χωριανοί τον νέο μας ιερέα και να τον βοηθήσουμε γιατί και αυτός είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος πολύ ενεργός που του αρέσει πολύ το χωριό σας και να είστε σίγουροι ότι θα προσφέρει πάρα πολλά και ωραία πράγματα”.

Το τυχερό φλουρί της πίτας που αντιστοιχούσε στον σταυρό προσφορά του συλλόγου αλλά και σε ένα στρώμα προσφορά της ΕΛΛΙΤ ΣΤΡΩΜ το  κέρδισε ο μικρός Κατσιμήτρος Θεόδωρος του Κων/νου.

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αγράφων Κατσιφός Ευάγγελος, ο δήμαρχος Αργιθεατών Τσιβόλας Λάμπρος καθώς και ο Τσιτσιρίγκος Βασίλης οικονομολόγος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης μέλη τον σύλλογο Δέντρου Ιωάννου Χαράλαμπος καθώς και από τον σύλλογο Κουστέσας  Αριστέα Αντωνίου -Ιωάννου

Φυσικά μεγάλη συμετοχή και μερίδιο στην επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης ήταν η παρουσία της Τροβατιανής νεολαίας που είναι πάντα παρόν και με μεγάλο ενθουσιασμό.  

Θα θέλαμε να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη εκδήλωση του συλλόγου καθώς επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοικοκυρές για τις θαυμάσιες και νοστιμότατες πίτες που πρόσφεραν σε όλους μας.

Καλή χρονιά να έχουμε και καλή αντάμωση στο χωριό μας.